21 ARALIK- EN UZUN GECE..

bLack

New member
Kullanıcı
Katılım
16 Tem 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Bugün 21 Aralık 2018 kışın ilk günü ve en uzun gece olacak... Google’dan 21 Aralık kışgündönümü için doodle!
Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, donmuş denizin altından bir canlı çıkıyor ve kar tanesine uzanmaya çalışan adamı yukarı kaldırarak kar tanesine ulaşmasını sağlıyor. Logonun üzerine tıklandığında ise kış gündönümüne ilişkin bilgiler geliyor. Kuzey yarım kürede yer alan Türkiye'de de bu gece en uzun gece olacak ve 22 Aralık'tan itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlayacak. Peki 21 Aralık kış dönümü nedir? İşte 21 Aralık kışın ilk günü, kış gündönümü ve en uzun gece ile ilgili bilgiler...


Bugün, Türkiye yılın en uzun gecesini yaşayacak. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar her 21 Aralıkta olduğu gibi karanlıkta yollara düşecek.
Kuzey yarım kürede en uzun geceyi ifade eden 21 Aralık'tan itibaren günler uzamaya, güney yarım kürede ise kısalmaya başlar. O nedenle bu tarih kuzey yarım kürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılıyor.

21 Aralık, güneş ışınlarının Oğlak dönencesine dik gelmesiyle Güney yarım kürede yaz ayının, Kuzey yarım kürede kış ayının başlangıcı olarak kabul ediliyor.
Bu tarihten itibaren Kuzey Yarımküre'de gündüzler uzamaya (kış gündönümü) Güney Yarımküre'de kısalmaya (Yaz gündönümü) başlar. 21 Aralık gecesi Türkiye en uzun geceyi yaşadı.

Kuzey yarım kürede yer alan Türkiye'de de bu gece en uzun gece olacak ve 22 Aralık'tan itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlayacak. Ülkemizde en uzun gece ise, sınırlarımızın en kuzeyinde yer alan Sinop'ta yaşanacak.
21 ARALIK KIŞ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?
Kış gündönümünde güneş ışıkları oğlak dönencesine dik gelir. Kuzey yarım kürede günler uzamaya, güney yarım kürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarım kürede kışın, güney yarım kürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla birlikte bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarım kürede en uzun gün, kuzey yarım kürede en uzun gece yaşanır.
 

Asiye

New member
HanımZade
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
377
Tepkime puanı
861
Puanları
0
Yaş
33
Cinsiyet
Kadın
Zaten Google veriyor bugün orda gördüm ben google tüm özel günlerde süsleniyor
 

bLack

New member
Kullanıcı
Katılım
16 Tem 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Üst
Alt