düdüklüde yaş pasta keki

Seth

New member
Kullanıcı
Katılım
17 Eyl 2018
Mesajlar
660
Tepkime puanı
666
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
yaş pasta keki düdüklüde pasta hazır kekle yaş düdüklüde kek malzemeler 5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker

5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin) 1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın
 

Asiye

New member
HanımZade
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
377
Tepkime puanı
861
Puanları
0
Yaş
33
Cinsiyet
Kadın
yaş pasta keki düdüklüde pasta hazır kekle yaş düdüklüde kek malzemeler 5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker


5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin) 1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın
Hahahahhaha :D:D
 

Seth

New member
Kullanıcı
Katılım
17 Eyl 2018
Mesajlar
660
Tepkime puanı
666
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
Haha :D
 
Üst
Alt