Kendini Geliştirmeyi Sevenlerin Mutlaka Okuması Gereken 7 Kitap

M

Muzik

Guest
Kendini Geliştirmeyi Sevenlerin Mutlaka Okuması Gereken 7 Kitap
kitap-okuyan-genc-adam.jpg


Okumak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Artık kitap dünyasıiçeriğe değil kapağa daha çok değer verip, gündemdeki popüler konulara göre okuyucuyu yönlendirip sadece okumayı basit eğlence unsuru haline dönüştürmeye çalışsa da, insan tecrübesi hakkında paha biçilmez bilgiler veren sınırsız ciltler de vardır. Nesillerdir, insan deneyimlerini ve mücadelelerini, duygularını ve itiraflarını boş sayfalara yazdı ve zengin kaynaklara dönüştürdü. Bu gerçeği göz önünde bulundurursak, küresel okur yazarlık oranlarının düşüş gösterdiğini belirtmek de can sıkıcı bir hal alıyor. Dünyadaki genç ve yaşlı bireyler daha az okuyor.
kitap-2.jpg

Yazar John Coleman’a göre, bu literatür eksikliği iş dünyasına kadar uzanıyor. Başarılı iş adamlarından birkaçının okulu bırakmasıyla anıldığını duymuşsunuzdur. Fakat bu azımsanacak bir sayıya tekabül ediyor. Yani her başarılı iş adamı veya lider okumadığı için bulundukları yerlere gelmiyorlar. Genelde liderlerin birçoğu kendilerini geliştirmek için kitaplardan yardım alıyorlar. Rakiplerine karşı savaşmak için, önlerine bir engel çıktıklarında aşmak için kitaplardan yardım alıyorlar. Lider olmak istiyorsanız kararlı, öz güvenli, çözüm odaklı ve sabırlı olmanız gerekiyor. Bunların hepsi etkili bir lider için kritik öneme sahiptir.

kitap-okuyan-adam.jpg

Okumanın öneminden yeterince emin olduğunuza göre özellikle de lider olacak kişiler, muhtemelen neyi okumanız gerektiğini merak ediyorsunuz demektir. 15 en iyi liderlik kitabı listesi, siz genç liderleri ve lider olma yolundaki insanları bilgilendirecek ve ilham verecektir.
1. Kendime Düşünceler /Marcus Aurelius
marcus.jpg

Aurelius kendisi için yazmış olmasına rağmen hayatta kalan metin, daha iyi bir hayat yaşamak için bir yol haritasıdır. Aurelius prensiplerimizi korumak için dağılmaların üstünde nasıl yükseleceğimizi anlatır. Stoa felsefesinde kök salmış olan “Kendime Düşünceler”, duygularınızı ve yaşamınızdaki stresin ortadan kaldırılması için yapılacak eylemleri kontrol etmek için pratik tavsiyelerden oluşur.
2. İnsanın Anlam Arayışı /Victor Emil Frankl
insan%C4%B1n-anlam-aray%C4%B1%C5%9F%C4%B1.jpg

Bu kitap, Viktor Emil Frankl’in Holokost sırasında Nazi cezaevi kampı Auschwitz’deki deneyimini anlatıyor. Tüm acılara ve ıstıraplara rağmen Frankel, orada “acı çekmede bir anlam olmalıdır” sonucuna vardı. Yazar ayrıca yaşamın anlamının, eylemlerimizin ışığında ortaya çıkacağını belirtiyor.
3. Simyacı /Paulo Coelho
paulo-coelho-simyaci.jpg

Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir “nasihatnâme”; “Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin sebebi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor.
4. İyi’den Mükemmel Şirkete Kalıcı Başarıya Ulaşmanın Yolları /Jim Collins
jimcollins.jpg

Yazar Jim Collins, 5 yıl önce bu sorularına cevap bulmak üzere araştırma ekibindeki arkadaşları ile beraber ABD kökenli 1400’ün üzerinde şirketi inceledi. İşte bu kitap, vasat bir şirketin nasıl mükemmel ve aynı zamanda kalıcı başarılar elde eden bir şirkete dönüşebileceği konusunda, evrensel boyutta uygulanabilir araştırma bulgularını içeriyor.
Kitap, ABD’de basıldığı 2001 yılından beri “İş Hayatı Kitapları” kategorisinde, en çok satanlar listesinin başından hiç düşmedi. Yazar mükemmele ulaşmanın; ünlü CEO’lar, en son teknolojik uygulamalar veya popüler değişim tekniklerini uygulamakla değil, doğru insanlarla doğru hedefe odaklanmış disiplin kültürünün hakim olduğu bir ortam yaratmakla gerçekleşebileceğini söylüyor. Bu savını da örneklerle ve gerçek şirket hikayeleriyle süslüyor. Jim Collins’e göre mükemmele ulaşma yolculuğunda değişim süreci, ilk aşamada enerji istemesine rağmen bir kez ivme kazandığında, aldığı enerjiden çok daha fazlasını geri veriyor. Bu nedenle vasatlığın içinde boğulmak yerine her organizasyon, kitabın sunduğu pratik yol haritasını takip ederek uzun dönemli mükemmelliğe ulaşabilir.

5. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı /Steven R. Covey
kitap.jpg

Kişisel, mesleki ve ailevi sorunların çözümünde ilke merkezli bir yaklaşım benimseyen ve toplam kalite anlayışının öncülerinden olan Stephen R. Covey, çarpıcı örneklerden yola çıkarak, aşama aşama, insana yaraşır biçimde dürüst, uyumlu, huzurlu, başarılı bir yaşam için değişimine ayak uydurmamızı sağlayan alşıkanlıkları belirliyor, değişimin yarattığı fırsatlardan yararlanabilmek için gerekli olan bilgelik ve güce ulaşmanın yollarını gösteriyor. “Liderlik konusunda son onyılın başucu kitabı bu olacak.” -Scott Degarmo (Siccess dergisinin başyazarı) “İlke merkezli liderlik, çok güçlü bir kavram, Covey’in liderlik ve insan ilişkileri vizyonu, bu kavramı günümüz iş dünyasının liderleri için elverişli bir program haline getirmiş. Mutlaka okumanızı öneririm.” -Nolan Archibald (Black & Decker Başkanı ve Yöneticisi)
6. Takım Oyunu /Seth Godin
kitap2.jpg

“Takım Oyunu hepimizin okuması gereken çok özel bir kitap. Her birimize, günümüzün yeni dünyasında nasıl liderlik yapacağımızı öğretiyor.”
Eski ABD Senatörü Bill Bradley
Takım, birbirine, bir lidere ve bir fikre bağlı, küçük veya büyük herhangi bir gruptur. Milyonlarca yıldır insanlar, dinî, etnik, politik, hatta müzikal takımlara katılmışlardır. Bu bizim doğamızdır.
Bütün bu takımlara kim önderlik edecek?
Web inanılmaz şeyler yapabilir, ancak liderlik sağlayamaz. Bunu aynı sizin gibi bir şey için tutkusu olan insanlar yapabilir. Şu anda bir fark meydana getirmek isteyen herkes için gereken tüm araçlar hemen yanıbaşında hazır.
Günümüzde İnternet coğrafya, maliyet ve zamanla ilgili engelleri kaldırdı. Tüm bloglar ve sosyal network (şebeke) ağları, mevcut takımların daha da büyümelerine ve yeni takımların doğmasına olanak sağlıyor. Bu takımlar, iPhone’larını veya siyasî bir kampanyayı ya da küresel ısınmaya karşı yeni bir mücadele yöntemini benimseyen milyonlarca insandan oluşuyor.
Takım Oyunu sizi, çalışanlarınızı, müşterilerinizi, yatırımcılarınızı, inananları, hobisi olanları, okuyucuları yönetmeniz için karşınıza çıkan fırsatları düşünmeye (gerçekten düşünmeye) sevkedecek… Kolay değil, ancak muhtemelen hayal ettiğinizden daha kolay!
7. Drive /Daniel Pink

drive.jpg

Drıve, sizi düşünmeye ve harekete geçmeye teşvik eden nadir kitaplardan. Yazar, ortaya koyduğu güçlü ve bilimsel savlarla motivasyon olgusunu yeniden düşünmemizi sağlarken, bize hayatımızı değiştirmek için ihtiyaç duyacağımız araçları da sağlıyor.”
Dr. Mehmet Öz
Johnny Bunko’nun Maceraları ve Aklın Yeni Sınırları kitaplarının yazarı Daniel H. Pink, bizi gerçekte nelerin motive ettiğine dair, bildik tüm klişeleri kıran bir kitapla karşımızda. Pink, klişeleri kırmakla kalmıyor, bu yeni bilgilerle daha verimli çalışmanın, daha iyi yaşamanın yollarını da gösteriyor.
Birçoğumuz, kendimizi ve başkalarını motive etmenin en iyi yolunun para gibi harici ödüller olduğunu düşünür, ödül-ceza sisteminin etkinliğine inanırız. Daniel H. Pink, kışkırtıcı ve ikna edici yeni kitabında bunun bir yanılgı olduğunu söylüyor.
Pink, insan motivasyonu konusunda yapılmış kırk yıllık bilimsel araştırma birikimine dayanarak yazdığı bu kitabında, bilimin bildiği ile iş dünyasının yaptığı arasındaki uçuruma dikkat çekiyor ve bunun hayatımızın her boyutunu nasıl etkilediğini irdeliyor.
Drive, büyük fikirlerle dolu, düşünme ve yaşama şeklinizi değiştirecek ender kitaplardan biri.
 

Yuxexes

New member
Kullanıcı
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Su gunlerde Plato nun Sokratesin savunmasi adli kitap var ne okusam diyordum bende guzel oldu bu hepsini Alip burdaki siraya gore okuyacagim. D
 

Yuxexes

New member
Kullanıcı
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Fark etmez Ben Hepsini okuyacagim benim oyle okudugum belli basli bir kategori yok Elime ne gecerse ortaya karisik okuyorum .d
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Lider olunca ne oluyor yani insan kendini yonetsin yeter liderlik demek daha cok sorumluluk öldükten sonra daha cok sorgu demek . Hem bence lider olunmaz lider dogulur ozellikler dohustan varsa olur sonrada sirf ego tatmini icin lider olmak icin kendini geliatirsen yine olumlu sonuclar alamazsin bence :)
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Liderlik demeyelimde kendimizi geliştirmek diyelim :)
Ben sahsen kisisel gelisim kitaplarina ihtiyac duymuyom . Kisisel gelisim kitaolarinda yazan herseyi kendim dusunebiliyorum zaten :)))
 
M

Muzik

Guest
Hıms bu ayrı konu bilmek başkadır öğrenmek bambaşkadır buda benim fikrim :)
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Hıms bu ayrı konu bilmek başkadır öğrenmek bambaşkadır buda benim fikrim :)
Bildigim seyleri degil bilmedifim seyleri ogrenirim . Bildigim seyleri bana anlatarak ogretmis olmazlar . Neyse tartisma olmasin :cool::p
 

Yuxexes

New member
Kullanıcı
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Muzik and Şimşek Buna tartisma degil de fikir alisverisi diyelim .ddd
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
Kitap İnsanin Kelimelerini , Cümlelerini , ve Hayla dünyasini Genişletir. Okuyun Arkadaşlar !
 
Üst
Alt