Cep Telefonu Olmadan Kaç Saat Durabilirsiniz ?

M

Muzik

Guest
Nomofobi nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır ?
nomofobi_nedir_belirtileri_nelerdir_ve_tedavisi_var_midir_1530787593_3813.png


Cep telefonu olmadan kaç saat durabilirsiniz? Ya da kaç dakika mı demek gerekiyor? Cep telefonun bağımlılık yaptığını biliyor musunuz? İşte cep telefonu bağımlılığı yani nomofobi hakkından bilmeniz gerekenler...

Günümüz hastalığı olan nomofobi, cep telefonundan mahrum olma korkusuna denir. Modern çağın sendromu olan bu rahatsızlık, akıllı telefonların yanı sıra sosyal medya mecralarının popülerliği ile artmaya başladı. Telefon olmadan iletişim kuramayan kişiler psikolojik bunalıma girer.

PEKİ BU BUNALIMA NEDEN OLAN NOMOFOBİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Telefonu olmadan kişinin kendini pesimist hissetmesi,

- Yanında olan telefonu bilinçsizce kurcalama,

- Telefonunu kaybetme korkusu yaşama,


- İlerlemiş hali ise telefonu yanında olmayan ya da kaybeden kişilerin; mide bulantısı, baş dönmesi, aşırı terleme ve nefes almada zorluk çekme gibi rahatsızlıklar yaşamasıdır.

NEDEN KORKUYORLAR?

Uzmanlar tarafından teknoloji çağı fobisi olarak nitelendirilen bu rahatsızlığı tetikleyen durum; yalnızlık, izolasyon ve korku gibi duygulardır. Cep telefonunu kaybetme ile bağımlılık arasında kuvvetli bir bağ vardır. Nasıl ki kişiler bağımlı oldukları şeye ulaşamayınca ruhsal bunalımlar yaşarsa uzun zaman kullanamadığı cep telefonu içinde aynı belirtileri gösterir. Tüm dünya ile iletişimin bir telefon aracılığı ile yapan kişiler "Burada görünüyorsam o halde varım" felsefesi ile hareket ediyor. Bu fobiyi besleyen en önemli kaynakta internettir.

PEKİ BU DURUM NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bağımlılığını fark eden kişiler bu durumdan kurtulmak için psikyatristlere başvurur. Fark edemeyen kişileri ise çevresindeki insanların uyarması gerekir. Çünkü bu rahatsızlık ilerledikçe ciddi ruhsal hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Psikiyatrisler bu hastalara genellikle teknoloji detoksu denilen tedavi yöntemini uygular. Bu tedavi yöntemini hastalar her gün bir saat telefonsuz bir ortamda tanımadıkları kişilerle muhabbet ederek uygular.

 

SeHZaDe

New member
Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
164
Tepkime puanı
238
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Erkek
1 2 3 4 5 6 7 8 yada

9 10 dk :D
 

Yuxexes

New member
Kullanıcı
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Bu soyledigin Android Akilli telefon kullanicilari icin mi yoksa 3310 kullanicilari icin mi .dd
Şayet android kullanicilari icinse ben hic kullanmasam bile Durum Umrum disi
Ama 3310 kullanicilari icinse ben yapamam .ddd
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
1 gün telefonumu evde unutmuştum. nedense O gün Zaman benim icin hic gecmemişti :s Resmen Hayatimin Yarisi Telefondaymişcasina...
 
Üst
Alt