Paça Çorbası tarifi:)

CcNarNia

New member
Kullanıcı
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
1,562
Tepkime puanı
2,340
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
[FONT=&amp]
Malzemeler



  • 5 parçakuzu paça
  • 1 litresu
  • 1 tatlı kaşığıtuz

  • Terbiyesi için:
  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 2 adetyumurta sarısı

  • Sosu için:
  • 5 yemek kaşığısirke
  • 2 dişsarımsak

  • Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
[/FONT]

[FONT=&amp]Pişirme Önerisi


Kuzu yerine keçi, koyun ya da dana paçası da kullanabilirsiniz.

[/FONT]

[FONT=&amp]Nasıl Yapılır?



  • Paçaları yıkayın ve derince bir tencerenin içine aktarın.
  • Tuz ve su ilave ederek yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynamaya bırakın.

  • Terbiyesi için:
  • Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
  • Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
  • Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin.
  • Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
  • Terbiyenin içine azar azar ilave edip, kesilmemesine özen gösterin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  • Hazırladığınız terbiyeyi kesilmemesine dikkat ederek kaynayan paça suyunun içine yavaş yavaş ilave ederek bağlayın.
  • Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

  • Sosu için:
  • Sarımsakları incecik rendeleyin ya da dövün.
  • Sirke ile karıştırın ve çorbanızın üzerine gezdirin.

  • Üzeri için:
  • Tereyağını bir tavada eritin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek hafifçe çevirin.
  • Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.
    DSCN4106.JPG
[/FONT]
 

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Olsada içsek miSs misssss :kiskis: @CcNarNia harika olmuş paylaşımm
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

eLa

Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
HanımZade
Katılım
17 Haz 2017
Mesajlar
462
Tepkime puanı
1,040
Puanları
0
Konum
IstanbuL
Cinsiyet
Kadın
O ne be toynakları duruyor kuzunun yemem ben onu ıyyyyyy
 
Üst
Alt