Meyve Suyu Şişmanlatmaz !

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın


Şişmanlattığı ve hastalıklara yol açtığı iddia edilen taze sıkılmış meyve suları ile C vitamini deposu meyveler değil zarar vermek, sağlık bekçileri gibi görev yapıyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, meyve suyunun aç karnına, meyvelerin ise tok karnına tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Mocan, herkesin aklını karıştıran önemli soruların yanıtını verdi:

* Meyve suyu ve meyveler karaciğerde yağlanma yapar mı?
Bir bardak meyve suyunda ortalama 150 kalori vardır. Eğer bir kişi obezite sınırında ya da kilosu fazla, vücut kitle indeksi yüzde 30'un üzerinde ise alınacak her fazla kalori kilo şeklinde vücuda geri döner. Yağlanma vücudun her dokusunda olabileceği gibi karaciğerde de olabilir. Obezitesi olanlar fazla kalori almaktan sakınmalıdır. Kilosu normal olanlarda korkulacak bir durum oluşturmaz. Günde 2 bardaktan fazla meyve suyu tüketilmemelidir ve aç karnına içilmelidir. Aksi halde şekere dönüşür ve kilo anlamına gelir.

* Günde ne kadar meyve yemek lazım? Meyve suyu kan şekerini yükseltir mi?
Meyve suyu düşük kan şekerini normale getirir fakat normal seviyenin üzerine çıkartmaz. Şeker hastalarının meyve sularını tok karnına içmesi şekerin artması ihtimalini doğurabilir. Günde 3 porsiyon meyve tüketmek gerekir. Fazlası şekere dönüşür, şeker de yağa dönüşür. Kesinlikle meyveleri aç karnına tüketmeyin.

* Meyve ve meyve suları bel çevresini büyütüp kalp-damar hastalıklarına yol açar mı?
Bel çevresinin büyümesi alınan kilolarla ilgilidir. Karın çevresi her zaman kalça çevresinden küçük olmalıdır. Eğer daha büyükse karın obezitesinden bahsedilir ve bu durumda karın içi organ yağlanmaları da söz konusu olur. Bu durum 'metabolik sendrom' denilen hormonal bozukluğa yol açar ve kalp hastaları Tip 2 şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği ve tansiyon yüksekliği vücutta ödemlere, kalp hastalıklarına, damar sertliğine yol açar.

* Kavun-karpuzdaki meyve şekeri yağa dönüşerek vücutta yağ olarak mı depolanır?
Yaz aylarının en çok tüketilen bu meyvelerini ne kadar yediğiniz önemli. Her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamakta fayda var. Ancak yine yemek sonrası yemeye özen gösterin..
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
ah ah ben anlatıyorumda kimse inanmıyor.görün gürünn :D
 

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
@Minikçe Evettttt :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst
Alt