Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek
Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bahçe son dönemlerde daha çok aranılan alanlar olarak ön plana çıkmaktadır. Bahçe dekorasyon modelleri de bu bağlamda farklı tasarımları ve dizaynları ile ön plana çıkmaktadır. En güzel bahçe dekorasyon için bahçe dekorasyon saksı, bahçe dekorasyon biblo, bahçe dekorasyon heykel, bahçe dekorasyon bitki ve diğer materyaller sıklıkla kullanılmaya başlandı.

başlandı.

Bahçe dekorasyon fikirleri


Bahçe Dekorasyon Modelleri Ve Kullanılan Malzemeler

Bahçeli bir ev sahipseniz ve bahçenizi en güzel şekilde dekore etmek istiyorsanız evvela bahçenizi çimlendirmelisiniz. Bahçe dekorasyon bitkileri arasında olmasa olmaz ilk öge çim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak bahçede bulunan çimin bakımlı ve üstünde emek sarf edilen çimler olması gerekir. Bu sayede bahçeniz daha canlı ve yeşil görünecektir. Bu durum bahçenizin büyüklüğü ile ilgili olmayıp her bahçe için çimlendirme yapılması bir hayli olumlu sonuçlar verecektir.

Çimlendirme dışında diğer peyzaj tasarımları da bahçenin harika görünmesi için etkili olmaktadır.


Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır


Bahçe Dekorasyon Bitkileri

Bahçenizde renkli çiçeklere veya meyve veren ağaçlara yer verebilirsiniz. Bahçenin peyzaj mimarını yaparken çiçeklerin veya seçeceğiniz diğer ürünlerin bu ortamda yaşayabileceğinden emin olmalısınız.

Özellikle çiçek seçiminde sarı, kırmızı pembe veya turuncu gibi canlı renklere yer vermeniz bahçenizin cıvıl cıvıl olmasını sağlayacaktır.

Bahçe Dekorasyon Taşları

Bahçe dekorasyonu taşları; bahçe dekorasyon için taş zeminin kullanılması da bir hayli büyüleyici bir görüntünün oluşmasını sağlayacaktır. Bahçenizin orta kısmında baştan sona doğru uzanan doğal taşlardan yapılmış olan alan görselliği arttırdığı gibi yürümede de kolaylık sağlayacaktır.

Bahçe dekor taşlarını yollar dışında çiçek kenarlarına, çardak kenarlarına kısacası gözünüze güzel görünecek uygun yerlere konumlandırabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonu nasıl olur


Bahçe Dekorasyon Aydınlatmaları
Yine bahçe dekorasyonu için önemli olan öğelerden birisi aydınlatmalıdır. Bahçe dekorasyonunda aydınlatmanın homojen bir biçimde yapılması gerekir.



Özellikle led lambaların bahçe dekorasyonunda çok güzel görüntülere imza attığı görülmektedir. Işıklandırmanın eğer var ise su bulunan alanın etrafında ağırlıklı olarak yapılması daha etkili olacaktır.



Bahçe Dekorasyon Mobilyaları

Bahçe dekorasyonu için önemli olan başka bir nokta ise mobilya seçimidir. Bahçe dekorasyonu için kullanılacak olan pek çok mobilyanın olması insanlara kararsızlık yaşatmaktadır.

Ancak bahçe için mobilya seçerken evvela dayanıklılığına ve taşınabilir olmasına bakmamız gerekir.

Çünkü bahçeniz açık bir alan ise kış aylarında mobilyaların kapalı bir alana taşıması gerekir. Ayrıca mobilyaların hangi malzemeden yapıldığı da dayanım açısından önemlidir.

Olası bir ıslanmaya veya tehlikeye karşı mobilyaların hemen kırılmaması veya çürümemesi gerekir. Bahçe dekorasyonunda en çok tercih edilen mobilyalar ise ahşap masa ve oturma grubudur. Bu tür bir seçim daha samimi bir görüntü elde edilmesini sağlayacaktır.


Bahce-dekorasyon-biblo.jpg


Bahce-dekorasyon-bitkileri.jpg


Bahce-dekorasyon-heykel.jpg


Bahce-dekorasyon-modelleri.jpg


Bahce-dekorasyon-saksi.jpg


Bahce-dekorasyon-taslari.jpg


bahce-dekorasyon-urunleri-nelerdir.jpg


Bahce-dekorasyon-urunleri.jpg


Bahce-dekorasyonlari.jpg


Bahce-dekorasyonu-nasil-yapilir-1.jpg





-Alinti-
 

SuMBuL

Tam güldüğün yerde başlar şiirler... Yang❤️
Moderator
Katılım
4 Ara 2020
Mesajlar
2,331
Tepkime puanı
4,612
Puanları
113
Konum
...
Cinsiyet
Kadın
off ya çok güzel bahçe yaa 😍🥰
 
  • Beğen
Tepkiler: Han
Üst
Alt