Galatasaray: 3 - Çaykur Rizespor: 4

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek

Galatasaray-Çaykur Rizespor maçının dakika dakika özeti HTSPOR'da! Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında evinde Çaykur Rizespor'a evinde 4-3 yenildi.​

Savunmada yaptığı bireysel hatalar sonucu iki gol yiyen Galatasaray bu mağlubiyetle şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.​

Öte yandan sarı-kırmızılılarda DeAndre Yedlin 74. dakikada kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Galatasaray haftayı 61, Rizespor ise 34 puanla tamamladı​


Galatasaray: 3 - Çaykur Rizespor: 4 | MAÇ SONUCU


Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında Çaykur Rizespor'a 4-3 yenilerek şampiyonluk yarışında yara aldı. Henüz ikinci dakikada Saracchi ve Luyindama arasındaki anlaşmazlık sonrası Rizespor'da Samudio topu ağlara gönderdi.

Galatasaray 13. dakikada kullanılan duran topta DeAndre Yedlin ile skoru eşitledi. Dakikalar 31'i gösterdiğinde Emre Akbaba uzak mesafeden harika bir vuruşla Galatasaray'ı öne geçirdi. 41. dakika oynanırken bu kez Emre Kılınç ve Marcao arasındaki anlaşmazlık sonrasında topla buluşan Boldrin ilk golün benzerini atarak skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 2-2'lik eşitlikle geçildi.

geçiren golü kaydetti. Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Feghouli'nin ara pasında topun Onyekuru'ya gelmesini engellemek isteyen Meriah topu kendi ağlarına gönderdi ve skora denge geldi: 3-3

75. dakikada Michalak, Yedlin ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve Volkan Bayarslan penaltıyı işaret etti. VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ceza sahasının dışında olduğuna kanaat getirildi ve penaltı iptal edildi. Bu pozisyon sırasında Fatih Terim sarı kart görürken Yedlin de itirazları sonrasında ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelenin sonuna 12 dakika ilave edilirken Rizespor, 10 kişi kalan rakibinin ceza sahasında fırsatlar yakaladı ve 90+3'te Fernando topu ağlara göndererek Rizespor'u bir kez daha öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Rizespor sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı. Galatasaray 7 yıl sonra bir iç saha maçında 4 gol yerken haftayı 61 puanla tamamladı. Bülent Uygun yönetiminde ikinci maçına çıkan Rizespor ise üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 34'e yükseltti.

2. dakikada Saracchi'nin geriye doğru kullandığı taç atışında Luyindama'nın büyük hatası sonrası araya giren ve topu kapan Samudio, karşı karşıya pozisyonda Muslera'nın üzerinden harika bir aşırtmayla topu ağlara yolladı. 1.24'te Samudio'nun kaydettiği gol, Çaykur Rizespor'un bu sezon attığı ve Galatasaray'ın da yediği en erken gol oldu.

3011629_757a9b0006e09ca584ff83c6d8c5ac71.jpg


13. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta kale alanındaki Rizespor savunmasından seken topa Yedlin gelişine sert vurdu, kaleci Gökhan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi. Gol öncesi kale alanı içindeki karambolde Luyindama ile Talbi arasındaki ikili mücadelede faul tartışmaları vardı. Pozisyon kısa süreliğine VAR'da incelendi ancak gol geçerli sayıldı. DeAndre Yedlin, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti.

26. dakikada sağ kanattan hızla gelişen Rizespor atağında Fabricio ortaladı, Samudio'nun kafayla indirdiği topa penaltı noktası üzerinden Boldrin vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta çıktı.

30. dakikada Emre Akbaba müthiş attı! Ceza sahası dışında topu alan Emre Akbaba önünü açıp sağ köşeye mükemmel vurdu, top kaleci Gökhan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu: 2-1 Emre Akbaba bu sezon Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.

36. dakikada Falcao serbest vuruşta doğrudan kaleyi denedi, 90'a giden topu kaleci Gökhan müthiş bir refleksle kornere çeldi.


3011629_61e7e7fad99e0e2c78cc0184f80143f0.jpg


40. dakikada Galatasaray savunması yine çok büyük bir hata yaptı. Boldrin, Marcao'dan seken topu rakip sahanın ortalarında kaptı ve ceza alanına girerken yerden bir vuruşla ağları sarstı: 2-2

42. dakikada Galatasaray akınında Yedlin sağ kanattan ortasını yaptı, ön direkte Mohamed'in kafa vuruşunda top ters köşeden direğin dibinden auta çıktı.

Türk Telekom Stadyumu'nda takımlar soyunma odasına 2-2'lik eşitlikle gidildi.

48. dakikada Rizespor'un Boldrin'le sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Selim Ay kale alanı içinde kafayı vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

51. dakikada Rizespor akınında Fernando sağ çaprazdan son çizgiye indi. Dar açıdan sert şutunda Muslera'dan seken topa Samudio kafayı vurdu. Hemen önündeki Yedlin'in eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.

53. dakikada penaltıda topun başına geçen Milan Skoda, kalenin ortasına doğru çok sert vurdu. Muslera'nın hamlesine rağmen top ağlarla buluştu: 2-3


3011629_51689b894b6ea5843f3083d885454d2f.jpg


Galatasaray, bu sezon kendi evinde ilk kez kalesinde 3 gol birden gördü.

59. dakikada Onyekuru'dan pası alan Kerem Aktürkoğlu yay içinde önünü açtı ve sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Gökhan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

73. dakikada Feghouli'nin uzun pası sonrası sol çaprazda topu alan Onyekuru, ceza alanına girerken tehlikeyi önlemek isteyen Meriah ters bir vuruşla kendi ağlarını sarstı: 3- 3

75. dakikada Boldrin'in pasıyla sol çaprazdan içeri sokulmak isteyen Michalak, ceza alanına girerken Yedlin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, itirazları nedeniyle kulübede sarı kart gördü. İncelemeler sonrası VAR Hakemi Abdulkadir Bitigen, Volkan Bayarslan'ı uyararak pozisyonun ceza alanı dışında olduğunu belirtti. Penaltı kararı, serbest vuruş olarak değiştirildi.

78. dakikada Galatasaray'da DeAndre Yedlin, itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.

79. dakikada yaklaşık 4 dakikalık duraklama sonrası Rizespor'un paslaşarak kullandığı serbest vuruşun devamında Djokovic ceza yayı üzerinden şutunu çekti, top yandan auta çıktı.

90+3. dakikada etkili paslaşmalarla ceza sahasına giren konuk ekipte Michalak'tan pası alan Fernando Andrade, ceza alanı sol çaprazından yerden bir vuruşla kaleci Muslera'yı bir kez daha mağlup etti: 3-4




HTSPOR​

 

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek
@SuMBuL :emoji_point_up: Bak Bakim Atmacalar ne yapti..
 

SuMBuL

Tam güldüğün yerde başlar şiirler... Yang❤️
Moderator
Katılım
4 Ara 2020
Mesajlar
2,331
Tepkime puanı
4,612
Puanları
113
Konum
...
Cinsiyet
Kadın
  • Beğen
Tepkiler: Han
Üst
Alt