Mavi Muz / Blue Java Banana

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek
Mavi Muz / Blue Java Banana

Mavi Muz / Blue Java Banana

Mavi Java olarak da bilinen mavi muz , aynı zamanda Dondurma muz , Hawai muzu , Ney mannan , Krie veya Cenizo gibi isimlerle de anılmaktadır. Güçlü, soğuğa dayanıklı olan muz çeşidi bir olduğu söylenmektedir. Bu tatlı aromatik meyvenin, vanilyalı dondurmayı tadı ve kıvamı vardır.
Mavi Java muzları 4,5 ila 6 metre (15-20 ft) yüksekliğe kadar büyüyebilir. Soğuğa dayanıklıdırlar, güçlü yapıları ve kök sistemleri nedeniyle rüzgara da dayanıklıdırlar . Yaprakların rengi gümüşi yeşildir.Blue Java muzları, 'Yüksek nemli, ılık, zengin topraklar' gibi yerlerde yetişir. Ayrıca gübreleme ve güneş ışığına ihtiyaç duyarlar.



Meyve salkımları küçüktür. Meyveler 18 ila 23 cm (7-9 inç) uzunluğundadır ve olgunlaşmadığında karakteristik bir gümüşi mavi renk gösterir. Meyve olgunlaştığında, beyaz kremsi soluk sarıya döner. Dikimden yaklaşık 15 ila 24 ay sonra çiçek açarlar ve 115 ila 150 gün sonra hasat edilebilirler.

Mavi Java muzları, taze yenebilen veya pişirilebilen popüler muzlardır. Vanilya benzeri muhallebi tadı olan hoş kokulu tadı ile bilinirler. Olağandışı mavi renkleri, büyük boyutları ve ılıman iklimlere toleransları nedeniyle süs bitkileri ve gölge bitkileri olarak da popülerdirler. Güney Doğu Asya'dan Kuzey Avustralya'ya yayılım göstermektedir.
 

Prenses

Çok güzel gülümsüyordu, sevmeden geçemedim.
Yönetici
Katılım
8 Tem 2018
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
3,646
Puanları
113
Yaş
30
Cinsiyet
Kadın
mavi muz da mı var :D
 
Üst
Alt