NASA’nın Onayladığı İki Uzay Görevi Güneş’in Atmosferini İnceleyecek

Güneş‘te yaşanan hava olaylarını incelemek isteyen Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ikişer yıl arayla iki yeni göreve onay verdi.


Independent Türkçe’de yer verilen habere göre; NASA‘nın onayladığı görevlerden kendisine ait olanın adı Electrojet Zeeman Imaging Explorer (Elektrojet Zeeman Görüntüleme Gezgini – EZIE). CubeSat adıyla bilinen üç küp uyduyu içeren EZIE, Güneş patlamaları sırasında ortaya çıkan parçacıkların, Dünya’nın manyetosferini ve aurorasını birbirine bağlayan elektrik akımlarını nasıl etkilediğini gözler önüne serecek. 2024‘te başlayacak görevin bütçesi 53 milyon dolar.

NASA‘nın görevlerinden diğeri ise Extreme Ultraviolent High-Throughput Spectroscopic Telescope Epsilon (Aşırı Morötesi Yüksek Verimli Spektroskopik Teleskop Epsilon – EUVST) olacak. EUVST, 2026 yılında fırlatılacak. Japonya Uzay Araştırma Ajansı‘nın liderliğindeki görev için NASA, 55 milyon dolar ayırdı. Görevde; Güneş atmosferinin bugüne kadarki en kapsamlı morötesi görünür bölge spektroskopi ölçümleri elde edilerek, farklı manyetik ve plazma süreçlerinin Güneş koronasının ısınmasını nasıl tetiklediğini ve Güneş enerjisini nasıl serbest bıraktığı incelenecek.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
NASA ile ilgili kafamda değişik
düşünceler var
Artı
Güneşin hesaplandığı şekildeki boyutu/uzaklığı konusunada çok inanmıyorum:laughh:
Tabi benim düşüncelerim bunlar
Tşk ler @Fineas
 
Son düzenleme:

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
NASA ile ilgili kafamda değişik
düşünceler var
Artı
Güneşin hesaplandığı şekildeki boyutu/uzaklığı konusunada çok inanmıyorum:laughh:
Tabi benim düşüncelerim bunlar
Tşk ler @Fineas
şimdi mantıken dusunuldugunde gunes cok uzak ve yaklasmak bellı bı mesafeden sonra ımkansız yanı acıkcası yaklastık sıra gunesın boyu buyucegıne ve cokda yaksamayacaklarına gore sankı tam degerını buyuklugunu boyutunu bulamazlarmıs gıbı gelıyor ama nasanın bı cok metodu var ve tum bunlar dusunulmustur yoksa gunesın uzaklıgı veya boyutu teori olarak kalır.Bı cok bılım adamı onaylamıs ve kabul gorunmusse vardır bı bıldıklerı bence :)
 
Üst
Alt