İftar için yemek tarifleri

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Ramazanda canınızın çektiği yada yapmayı/yapılmasını dilediğiniz yemekleri burada paylaşalımmı ?
Erkek arkadaşlarımızdanda bekliyoruz

s-27d6873270a09f0288808bc27d97734f6ca91060.jpg

 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Tavuk Sarma

pazili-tavuk-sarma-tarifi.jpg

Malzemeler

  • 250 gram
    tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
  • 100 gram
    galeta unu
  • 1 adet
    yumurta
  • 10 adet
    mantar
  • 1 diş
    sarımsak
  • 1 adet
    közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı
    riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı
    tereyağı
  • 4 dilim
    kaşar peyniri
  • 1/4 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz
  • 1/4 çay kaşığı
    karabiber

  • Sos için:
    • 2 yemek kaşığı
      domates salçası
    • 75 ml.
      krema
Pişirme Önerisi
Tavukları inceltip alırsanız ya da siz evde döverseniz sarması daha kolay olur. Kattığı mayhoş tat nedeniyle kırmızı biber konservesi kullanabilir ya da ızgarada közlediğiniz kırmızı biberleri kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  1. Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.

  2. Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.

  3. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.

  4. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.

  5. Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.

  6. Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.

  7. Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.

  8. Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.

  9. Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.

  10. Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.

  11. Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 

Kalbi-Sebila

You can go your own way
HanımZade
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
2,165
Tepkime puanı
3,443
Puanları
0
Yaş
34
Cinsiyet
Kadın
Tavukları pişirmişem Ananı da çarşıya göndermişem :D
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Mercimek Çorbası @Kalbi-Sebila m
kavrulmu%C5%9F-mercimek-%C3%A7orbas%C4%B1.jpg

MercimekMalzemeler

  • 1 su bardağı
    sarı mercimek
  • 1,5 su bardağı
    tavuk suyu
  • 4 su bardağı
    su
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1 adet
    soğan
  • 2 diş
    sarımsak
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı
    un

  • Üzerin İçin:
    • 2 yemek kaşığı
      tereyağı
    • 1 çay kaşığı
      pul biber
Püf Noktası
Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller.

Nasıl Yapılır?
  1. Mercimekleri bol suda yıkayın.
  2. Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun.
  3. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
  4. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin.
  5. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.
  6. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.

  1. Üzeri İçin:
    • Tereyağını eritin ve eriyen tereyağında pul biberi kavurun.
    • Kaynayan çorbanın üzerine dökün ve tahta kaşık yardımıyla yağın çorbayla karışmasına yardımcı olun. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
 

Kalbi-Sebila

You can go your own way
HanımZade
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
2,165
Tepkime puanı
3,443
Puanları
0
Yaş
34
Cinsiyet
Kadın
Öff işte bu : ))
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
Ohhh Mis yemede yaninda yat :p
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
KÜLBASTI
fft99_mf5018955.Jpeg

Malzemeler
  • 500 gram
    kuzu külbastı eti
  • 2 çay bardağı
    zeytinyağı
  • 5 diş
    sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı
    toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı
    kuru kekik
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    karabiber
Püf Noktası
Etleri pişirmeye başlamadan önce marinesinin içinde minimum 2 saat bekletmeniz, lokum kıvamında bir et elde edebilmeniz için çok önemli. Ayrıca hazırladığınız marineyi etlere masaj yaparak iyice yedirmelisiniz. Eti asla yıkamayın, eğer yıkarsanız etin içerisindeki suyu kaybetmesine yol açarsınız ve ne yaparsanız yapın etiniz kuru olur.

Pişirme Önerisi
Döküm tavanız yoksa, kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli her hangi bir tava kullanabilirsiniz, ancak normal tavalar ısıyı döküm tava kadar muhafaza edemeyeceğinden altını arada açıp, arada tekrar kısmanız gerekmektedir.

Nasıl Yapılır?



    • Derince bir kabın içine zeytinyağını alın, içerisine sarımsaklar rendeleyin ve baharatları ilave edin.
    • Hazırladığınız bu marineye etleri koyun ve ellerinizle güzelce yoğurarak, marinenin etlerin her tarafına nüfuz etmesini sağlayın.
    • Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.
    • Etleri pişirme zamanı geldiğinde mümkünse döküm bir tavayı ocağa alın ve 10 dakika kadar tavayı ısıtın. Döküm tava ısınıp üstünden dumanlar çıkmaya başlayınca altını kısın ve etleri tavaya alın.
    • 15 saniyede bir çevirerek, her bir parçayı yaklaşık 4 dakika kadar pişirin. Bu orta pişmiş bir et elde etmenizi sağlayacak. Daha çok pişmiş isterseniz pişirme süresini uzatabilirsiniz.
    • Pişirdiğiniz etleri çelik bir tencerenin içerisine alın ve servisten önce tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika etleri dinlendirin.
    • Hala sıcak olan döküm tavada ikiye böldüğünüz domatesleri ve biberleri de közleyin.
    • Kuzu külbastıyı, pirinç pilavı eşliğinde, közlenmiş domates ve biberlerle servis edin.
Servis Önerisi
Pilav ve közlenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Çılbır
de37b6b4d6e959d2e7fe874dc154c3d1.jpg

Malzemeler
  • 5 su bardağı
    su
  • 2 adet
    yumurta
  • 1 yemek kaşığı
    üzüm sirkesi

  • Servisi için:
    • 2 dilim
      kızarmış ekmek
    • 1 çay kaşığı
      tereyağı
    • 4 dal
      maydanoz
    • 1/4 çay kaşığı
      taze çekilmiş tane karabiber
Püf Noktası
Sirkeyi yumurtaların dağılmaması için suya ekleyin.Yumurta beyazlarını bir kevgir yardımıyla toparlayın arzuya göre dağınık durumda olan kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla düzeltin. Böylelikle daha muntazam şekilli poşe yumurtalar hazırlamış olursunuz.Yumurtaları eklediğiniz sırada su kaynar olmalı ancak çok fazla fokurdamamalı.

Nasıl Yapılır?
  1. Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın.

  2. Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun. Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın.

  3. Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır. Yumurtaları yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynar suda pişirin.

  4. Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın.

  5. Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin.

  6. Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Cheddar'lı, Sote Sebzeli: Yaprak Patates
yaprak-patates-tarifi.jpg

Malzemeler
  • 2 adet
    orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
    tuz

  • Üzeri için:
    • 1 su bardağı
      rendelenmiş cheddar peyniri
    • 1 yemek kaşığı
      tereyağı
    • 1 adet
      orta boy kırmızı dolmalık biber
    • 1 adet
      orta boy yeşil dolmalık biber
    • 1/4 su bardağı
      haşlanmış mısır
    • 1/4 demet
      maydanoz
    • 4 adet
      çekirdeksiz yeşil zeytin
    • 1/4 çay kaşığı
      tuz
    • 1/4 çay kaşığı
      taze çekilmiş tane karabiber
Püf Noktası
Pişirme süresini patateslerin büyüklüğüne ve tazeliğine göre azaltıp arttırabilirsiniz. Patateslerin kızarması ve hafif bir renk alması sonuç için önemli.

Pişirme Önerisi
Sarımsak, biberiye, cajun baharatı gibi arzu ettiğiniz baharatları yaprak patates tarafına ekleyebilir, arzu ettiğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  1. Kabukları ince ve şekilleri olabildiğince muntazam olan patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizleyin.

  2. Bol suda yıkadığınız patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Patateslerin kabuklarını soymanıza gerek yok.

  3. Patatesleri taban kısımlarına denk getirmeden halka şeklinde ince ince dilimleyin. Olabildiğine ince dilimlenmeleri önemli.

  4. Üzerlerini bir yumurta fırçası yardımıyla yağladığınız patateslerin üzerine tuz serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

  5. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Çekirdeksiz yeşil zeytinleri biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin.

  6. Tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğramış olduğunuz renkli dolmalık biberleri tereyağında soteleyin.

  7. Çekirdeksiz yeşil zeytin parçaları ve haşlanmış mısır taneleri kattığınız karışımı, kısık ateşte kısa bir süre daha sotelemeye devam edin.

  8. İncecik kıyılmış maydanoz, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız sote karışımını bir kenarda bekletin.

  9. Fırından çıkardığınız yaprak patateslerin dilim aralarına rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirdikten sonra 10-15 dakika süreyle peynirler eriyene kadar yeniden fırınlayın.

  10. Peyniri eriyen ve dumanı tüten sıcak patatesleri, servis tabaklarına alın. Tereyağında baharatlarla birlikte sotelediğiniz sebze karışımını üzerlerine gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
alıntı

 

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleme:

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
TEPSİ KEBABI

sini-kebabi-632x421.jpg

500 gr. kıyma
1 adet soğan – rondo
4 diş sarımsak – rende
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 adet sivri biber
Kıyma, soğan, sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber, tuz ve sıvıyağı bir kabın içerisine alıp iyice yoğurun.
Yuvarlak bir fırın kabına hazırladığınız harcı yayın.

Domates salçası ve suyu karıştırın ve yaydığınız kıymalı harcın üzerine her tarafına eşit olacak şekilde yayın.

Domatesleri 4’e bölün, Biberleri 4’e bölün.

Fırın tepsisinin en üstüne domates ve biberleri yerleştirip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
ALINTI

 

eSmiRa

New member
HanımZade
Katılım
22 Şub 2018
Mesajlar
257
Tepkime puanı
523
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
08caae34-57f7-4f9b-a191-ef37fb35750e-m.jpg

ßu gün meşhur Tokat'ın zeytin yağlı yaprak sarmasını yapılışını anlatacağım.Aslında çeşitli söylentiler vardır.ßazılarına göre kendi memleketlerinin yapraklarını met ederler.Tokat ßağ yaprağı ince hafif sarımsı açık yeşil karışımıdır damarlı olur kağıt gibi incedir.
Zeytin yağlı tokat sarması için gereken malzemeler..
1.Salamura bağ yaprağı

2.1 kase pirinç

3.1 yemek kaşığı salça ''olca salça'' olursa daha iyi olur

4.1 tane kuru soğan

5.Tuz

6.Karabiber

7.1 ya da 2 tane limon

Üstüne: 1 ya da 2 tane limon kesip yuvarlak şekilde koyabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar.

Zeytinyağı döküyorsunuz.

Yapılışı:

Yaprakların tuzdan arınması için 3 veya 6 saate yakın suda durması gerekiyor. Bu arada sık sık suyu değiştirmeniz de fayda vardır. Soğanları ßir güzel yemeklik doğranıp yağda kavuruyoruz.ßu arada bir güzel salçamızı koyuyoruz ve ßaharatları da ardı ardına koyuyoruz. Yaprağın tuzu varsa tuz ekleme yapmayın ona göre ayarlayın işte.Yıkanmış pirinç ve 2 limon eklenir.ßir su ßardağı koyup su çekene kadar pişirilir. ''Pilav gibi tam pişirmeyin yarım pişirin'' sonra ocağın altını kapatın 15 20 dakika dinlendirin. Daha sonra bir güzel bağ yaprağı sarılır üzerine limonları yuvarlak kesip dizin.Tencerenin yarısına kadar da su koyun. Çok azıcıkta zeytinyağı ile üzerinden gezdirin. Kısık bir şekilde 35-45 Dakika pişirin arada suyunu ve pişmesini kontrol edin soğuyunca da servis yapın. Afiyet ßaL şeker olsun. :love:
 
Üst
Alt